360 Graden tours op Google Streetview: Een kijkje in de keuken

 In 360 Tours

Google Streetview 360 graden tours: ontdek de voordelen.

Tegenwoordig is er bijna niemand meer die een URL in de adresbalk van zijn browser intypt. Ook voor het bekijken van de website van een bedrijf, wordt de bedrijfsnaam eerst bij een zoekmachine ingevuld, en vaak is dat Google of Google Streetview of Maps.

Google Streetview Auto

Wie heeft de Streetview Auto van Google wel eens gespot?

Wanneer de bezoeker het bedrijf nog niet kent en gewoon op zoek is naar een bepaalde dienst of product, gebruikt hij in 44% van de zoekopdrachten een kaartproduct zoals Google Maps om een bedrijf te vinden. Het is dus van onschatbare waarde om aanwezig en volop zichtbaar te zijn op deze platforms. Google Streetview kan hier dé uitkomst bieden.

Veel ondernemers zijn zich tegenwoordig wel bewust van het belang van SEO om hoog te scoren op Google Search. Maar er gaat veel minder aandacht uit naar de aanwezigheid op Maps. Naast het organiseren van bedrijfsinformatie zoals openingstijden, contactgegevens enzovoorts, kun je via Google Mijn Bedrijf foto’s van je bedrijf toevoegen. De aanwezigheid van deze visuele elementen kan de doorklikratio vanaf Google Search aanzienlijk verhogen.

Virtueel bedrijfsbezoek met Google Streetview

Nog krachtiger is een virtuele rondleiding door je bedrijf in de vorm van een 360 graden tour. Hiermee

Google Tours

Bedrijven met een virtuele tour in Google ontvangen 40 procent meer bezoekers op de site.

kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen binnen in de winkel, het restaurant of kantoor. Om een tour op Streetview te plaatsen, moeten er panoramafoto’s worden gemaakt die aan elkaar worden gemonteerd om een 360 graden beeld te creëren waar de bezoeker virtueel doorheen kan navigeren.

Deze virtuele tours dragen flink bij aan de betrouwbaarheid en transparantie die je met je bedrijf uitstraalt. Daarnaast zorgt de interactie van het virtueel rondlopen bij de mogelijke klant voor een sterk gevoel van betrokkenheid, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat de bezoeker het bedrijf beter onthoudt en ook sneller bereid is het bedrijf in het echt te bezoeken.

Tips voor een succesvolle Google Streetview tour:

Alleen door Google Erkende fotograven kunnen uw tour verzorgen.

    1. Dit is eigenlijk geen tip maar een vereiste: de virtuele tour kan alleen worden gemaakt door een fotograaf die door Google als vertrouwd wordt aangemerkt. Deze professionals hebben de juiste vaardigheden en apparatuur in huis waarmee jouw bedrijf optimaal naar voren komt.
    1. Zorg dat alles netjes is. Je stelt je pand open voor de hele wereld, en de indruk die je hier maakt blijft nagenoeg voor altijd bewaard. Haal alle rommel en losse spullen die een rommelige indruk maken daarom weg, verberg ook losse computerkabels. Bekijk of er posters of papieren aan de wand hangen die misschien een te drukke of rommelige indruk maken, haal deze eventueel weg.
    1. Zorg dat alles schoon is. De virtuele bezoeker heeft alle tijd om tot in detail rond te kijken. Zorg er daarom voor dat er gestofzuigd of gedweild is. Kijk daarbij vooral ook naar alles wat er hoger of lager dan ooghoogte te zien is, dit vergeten we bij het opruimen vaak, maar de tour slaat echt geen enkele hoek over.
  1. Denk erover na of je medewerkers of klanten en gasten wilt laten zien. In de meeste gevallen raden we aan om geen mensen in beeld te hebben, zodat de aandacht volledig op het interieur kan worden gericht. Vooral bij kantoorruimtes maakt dit een nettere indruk. Voor cafés of restaurants kan het echter zijn dat je juist een levendige sfeer wilt neerzetten door medewerkers en gasten in de tour op te nemen. Zorg er wel voor dat je zowel medewerkers als klanten van tevoren waarschuwt dat ze d dag mogelijk worden gefotografeerd. Wij adviseren vaak om geen mensen op de tour te zetten.

Het toevoegen van een 360 graden Google Streetview tour aan je Google Mijn Bedrijf-pagina is een onmisbaar onderdeel van online marketing geworden. Nieuwsgierig hoe zo’n virtuele tour ook jouw bedrijf meer klanten en bezoekers kan opleveren? Onze collega’s van FB360.nl vertellen je graag meer over wat er mogelijk is!

 

Recommended Posts
Neem contact op

Stuur ons snel een bericht en ontvang binnen enkele ogenblikken een antwoord!

Not readable? Change text. captcha txt